Să ajutăm un copil să mănânce


Rasfoind blogurile am gasit unul din strigatele de ajutor ale semenilor nostrii in nevoie.  Sistemul sanitar nu face mare lucru pentru acesti oameni, dar observ ca s-a nascut, in schimb, un soi de initiativa civica pentru ajutorarea lor. E un semn de normalitate, societatea civila incearca sa raspunda nevoilor la care statul este indiferent.

Este vorba de  un copil, Andrei Nita, in varsta de 5 ani, ce se confrunta cu o afectiune chinuitoare. Cand va bucurati de o masa gustoasa sa va ganditi la copilul care tanjeste sa manance normal. Copii nu ar trebui sa indure asa ceva.  Va las sa cititi povestea lui preluata de pe blogul Mecenatro

„Ma numesc Andrei Nita si VREAU dar NU POT sa MANANC un sandwish
Imi doresc si eu, ca toti prietenii mei pe care ii am la varsta de 5 ani pe are o am, sa mananc un sandwish facut din toate bunatatile din frigiderul mamei mele dar nu pot pentru ca VOMIT tot ce mananc. Si iar vine ora mesei si eu mananc numai hrana semilichida (CU BIBERONUL), asa cum fac de cand m-am nascut. Dar tanjesc la un sandwish. Si uneori fur singur ceva din frigider, desi stiu ca o sa imi faca rau, dar vreau si eu sa fie ca toti ceilalati copii care se infrupta cu tot felul de bunatati. Mestec, inghit, ma simt bine o clipa dar de indata VOMIT tot ce am in stomacelul meu.

Andrei Nita nu se afla la prima incercare in viata sa. La varsta de 2 luni si jumatate medicii au constatat ca are o malformatie congenitala la cord iar dupa 1 luna a fost operat cu succes de catre medicii de la Cluj Napoca, de atunci, anual, mergand la control. Desi operatia a fost un succes, in prezent inimioara lui Andrei pur si simplu bate mai incet decat ar fi normal.
Dupa ce A INVINS aceasta prima lupta cu SUFERINTA, Andrei a inceput sa vomite absolut tot ceea ce manca, nefiind in stare sa bea nici macar apa caci organismul o respingea. Si el se intreba: DE CE MAMI, DE CE ?
Dupa 2 interventii chirurgicale efectuate la Spitalul Marie Curie (Budimex) din Bucuresti, Andrei a ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu (Bucuresti) unde medicii au constatat o puternica stenoza esofagiana, propunandu-se extirparea unei portiuni din esofag.
Cea mai mare teama pe care o au parintii lui Andrei este ca acesta, din cauza brahicardiei de care sufera ca urmare a operatiei pe cord de acum 3 ani, sa nu intre in coma din cauza anesteziei efectuate in cazul unei interventii chirurgicale.
Cu ajutorul companiei BioTOP International a fost contactata o Clinica din Nuremberg ce a confirmat posibilitatea efectuarii unei interventii medicale. Dat fiind ca toata documentatia medicala a lui Andrei abunda de termeni pe care nimeni (cu exceptia doctorilor nu o poate intelege) si SUNTEM FERICITI, NOI PARINTII CARE NU AM AVUT DE-A FACE CU ATARE DIAGNOSTICE, voi mentiona procedura intr-un limbaj comun. Este vorba despre introducerea laparoscopica a unui “balonas” in stomacul lui Andrei menit sa ii repare intr-un anumit interval de timp “gatuirea” esofagului si el sa poata manca ceea ce mananca un copil de 5 ani si nu sa manance CU BIBERONUL, asa cum se intampla in prezent.
COSTUL INTERVENTIEI SE RIDICA LA SUMA DE 11.000 EURO. De indata ce aceasta suma va fi stransa si virata in contul Clinicii mentionata mai sus se va putea efectua programarea interventiei si Andrei va putea MANCA precum orice copil de varsta lui.

Mama lui Andrei (Mihaela Nita) poate fi contactata dupa cum urmeaza: telefon: 0761876647, e-mail: nnita2003@yahoo.com.

Familia a deschis pentru cei care vor si pot sa le dea o mana de ajutor urmatoarele conturi bancare deschise la BRD Constanta, Unitatea Pandurului:

RO76BRDE140SV49594401400 -RON

RO14BRDE140SV62805101400 -USD

RO53BRDE140SV62805291400 -EUR

SITUATIE CONTURI, ASTAZI,19.09.2008, CONFORM NOTIFICARII DE LA PARINTI:

RON: 2400, EUR: 100, USD: 50

Sa ne gandim fiecare la momentul la care stam la masa cu copii nostri ce poate sa simta o MAMA cand copilul ei de 5 ANI mananca in fata ei CU BIBERONUL SI TANJESTE LA CEEA CE ARE EA IN FARFURIE.”

Un comentariu la “Să ajutăm un copil să mănânce

  1. […] sustinuta DEJA de: maiarizescu, eusuntcelcenusunt, adali3, adihadean, clauteo, isabellelorelai, lascaris, […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s